Chili con Carne

Chili con Carne

Ingredience: 

  • 20 g cukru
  • 80 ml ovocného octa
  • 40 g sádla nebo oleje
  • 250 g cibule nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 600 g hovězího masa, nakrájeného nadrobno
  • 20 g rajčatové pasty
  • 400 g rajčatového pelatu
  • 1/2 l vody
  • 250 g papriky nakrájené na kostičky, červená/žlutá
  • 150 g kukuřičných zrn
  • 200 g fazolí, uvařených
  • sůl
  • černý pepř z mlýna
  • Tabasco

Příprava: 

  1. Cukr necháme zkaramelizovat dozlatova a deglazujeme ovocným octem a vyjmeme. Nechte ocet téměř úplně vyvařit.
  2. Přidejte sádlo nebo olej a orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí.
  3. Přidáme kostky masa, osolíme, opepříme a rychle orestujeme.
  4. Rajčatový protlak krátce povařte a zalijte rajčatovým pelati a vodou.
  5. Pečte v troubě se zavřeným víkem při 180 °C po dobu 2 hodin. Občas promíchejte.
  6. V poslední půlhodině přidáme na kostičky nakrájenou papriku, kukuřičná zrna a scezené fazole.
  7. Nakonec dochutíme solí, pepřem a tabascem a podáváme s pečivem.

Tipy

  • Chilli con carne je hotové, když je husté a lesklé.
  • Pro tento recept používáme kastrol EDUARD od Gourmetiny.
Odeslat článek známému   Vytisknout