Rychlé bylinkové rizoto

Rychlé bylinkové rizoto

Je neděle večer. V poloprázdné lednici se po víkendu bojí kousek sýra se zbytkem šunky, na balkóně se ještě stále zelenají bylinky. Od oběda zbyla rýže. Co s ní? A nápad je na světě.

Pro 2 osoby je potřeba:

  • 200 g vařené rýže
  • menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrsť zelených bylinek (bazalka, petržel, oregáno, petrželka – co najdete)
  • hrsť rukoly
  • 5 dkg sýra
  • 5 dkg šunky nebo anglické slaninky
  • malá čili paprička
  • sůl
  • lžíce olivového oleje

Postup:

  • V našem menším litinovém kastrůlku, který je tak akorát na jednu velkou nebo na dvě menší porce, na olivovém oleji orestujeme cibulku spolu s tenkými kolečky česneku a čili papričky, přidáme proužky šunky, nebo anglické slaninky.
  • Vmícháme rýži, nasekané bylinky, osolíme a na mírném ohni necháme chvilku prohřát.
  • Nakonec přidáme strouhaný sýr (ideálně parmazán), lístky rukoly a hned servírujeme, aby v pokrmu zůstaly křehké. Fajnšmekr může přihodit i hrstičku oříšků.

Je to vynikající, levné, lehké, rychlé!

Odeslat článek známému   Vytisknout