Rádi vám poradíme: +420 602 128 736 | info@ceskysmalt.cz
Skořicoví šneci
Těsto: (16 ks)
- 1 čerstvé droždí
- 80 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 500 g mouky + na podsypání
- 200 ml mléka
- 80 g másla
Náplň (jablka připravená v hrnci – krok 3):
- 6 jablek
- 3 polévkové lžíce cukru
- 2 čajové lžičky skořice
- Šťáva z půlky citronu
Náplň (na posypání/potírání těsta – krok 4):
- 70 g másla
- 4 polévkové lžíce cukru
- 2 čajové lžičky skořice
Poleva:
- 1 polévková lžíce čerstvého sýra (např. Philadelphia, Matylda…)
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu či půl vanilkového lusku
- 4 polévkové lžíce cukr moučka
- Šťáva z půlky citronu
Příprava:
1. Nejprve si připravíme kvásek z droždí, cukru, mouky a mléka a necháme na
teplém místě vzejít.
2. Do větší mísy dáme mouku, sůl, cukr, vejce, mléko a změklé máslo. Přidáme
kvásek a hněteme 5-7 minut do hladkého těsta. V případě potřeby můžeme
přidat trochu mouky, aby těsto nebylo lepivé. Těsto vytvarujeme do bochánku,
posypeme trochou mouky a necháme na teplém místě kynout 30-60 minut, aby
zdvojnásobilo svůj objem.
3. V mezičase si připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na
kostičky o hraně 0,5 cm a vložíme do hrnce. Přidáme 3 polévkové lžíce cukru, 2
čajové lžičky skořice, šťávu z půlky citronu a za stálého míchání vaříme přibližně
5-10 minut, aby se rozvoněla skořice a cukr zkaramelizoval.