Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Těsto: (16 ks)

  • 1 čerstvé droždí
  • 80 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička soli
  • 500 g mouky + na podsypání
  • 200 ml mléka
  • 80 g másla

Náplň (jablka připravená v hrnci – krok 3):

  • 6 jablek
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 2 čajové lžičky skořice
  • Šťáva z půlky citronu

Náplň (na posypání/potírání těsta – krok 4):

  • 70 g másla
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 2 čajové lžičky skořice

Poleva:

  • 1 polévková lžíce čerstvého sýra (např. Philadelphia, Matylda…)
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu či půl vanilkového lusku
  • 4 polévkové lžíce cukr moučka
  • Šťáva z půlky citronu

Příprava: 

1. Nejprve si připravíme kvásek z droždí, cukru, mouky a mléka a necháme na
teplém místě vzejít.
2. Do větší mísy dáme mouku, sůl, cukr, vejce, mléko a změklé máslo. Přidáme
kvásek a hněteme 5-7 minut do hladkého těsta. V případě potřeby můžeme
přidat trochu mouky, aby těsto nebylo lepivé. Těsto vytvarujeme do bochánku,
posypeme trochou mouky a necháme na teplém místě kynout 30-60 minut, aby
zdvojnásobilo svůj objem.
3. V mezičase si připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na
kostičky o hraně 0,5 cm a vložíme do hrnce. Přidáme 3 polévkové lžíce cukru, 2
čajové lžičky skořice, šťávu z půlky citronu a za stálého míchání vaříme přibližně
5-10 minut, aby se rozvoněla skořice a cukr zkaramelizoval.

Odeslat článek známému   Vytisknout