Smaltované nádobí

Smaltované litinové nádobí s láskou vyrábíme pro zákazníky, kteří ve své kuchyni upřednostňují kvalitu nad kvantitou. Jedinečné vlastnosti našeho nádobí dodají vašemu pokrmu příchuť poctivé kuchyně.

Výhody a nevýhody smaltovaného litinového nádobí

Výhody

  • při vaření, pečení, smažení i zapékání rovnoměrně akumuluje i sálá teplo a nepřipaluje (proto ho šéfkuchaři milují)

  • nepoškrábe se, ani když budete míchat vidličkou, obracet nožem a v noci tajně ujídat lžící

  • je zdravotně zcela nezávadné, vyjma toho, když ho hodíte po partnerovi a strefíte se (je těžké)

  • snadno se udržuje a to včetně mytí v myčce

  • je pořád krásně barevné a tvarově stálé, přesně jako v den, kdy jste si ho koupili

  • je trvanlivé, až po celé generace (nemusíte se co chvíli učit používat nově koupený „hrnec“)

  • je pěkné i jako nápaditá dekorace vaší kuchyně a pokud nechcete, nemusíte ho schovávat do skřínky

  • funguje na plynu, elektrických vařičích, sklokeramických a indukčních plotnách a ano, i na přímém
    ohni venkovního krbu.

Nevýhody

  • je těžší než běžné hrnce, pánve a pekáče (to ta litina)

  • není odolné vůči velkému nárazu nebo pádu z větší výšky (takže neházet!)

  • …a i kdybyste smalt poškrábali (třeba příklepovou vrtačkou s vrtákem do betonu), tak se to dá opravit (a pokud to po takovém svém zásahu nechcete opravit, máte i tak jistotu, že poškozené
    místo není zdrojem toxických látek, jako je tomu u jiných povrchů kuchyňského nádobí)

  • má vyšší pořizovací cenu (ovšem odpovídající své kvalitě a trvanlivosti)