Chřest s lososem v krémové omáčce

Chřest s lososem v krémové omáčce

Sezóna chřestu je tu. Připravili jsme si pro vás jednoduchý recept na chřest s lososem v krémové omáčce. 

 

INGREDIENCE:

  • filety lososa 3 ks 
  • citron 2 ks
  • olivový olej
  • máslo 1 lžíce
  • svazek chřestu
  • česnek 3 stroužky
  • smetana ke šlehání 200 g
  • tymián 
  • parmasan 
  • citronová kůra
  • baby špenát 1 vanička  
  • tagliatelle - dle počtu strávníků 
  • pepř a sůl 
  • čerstvé klíčky - my měli ředkve

PŘÍPRAVA:

  1. Filety lososa zbavte kůže a nasolte a opepřete. Připravte si plech s pečícím papírem. Položte na ně filety směrem kůží dolu a zakápněte olivovým olejem. Nakrájejte 1 menší citron na plátky a položte na lososa. Vložte do trouby nebo horkovzdušné fritézy na cca 10 - 12 minut a pečte při 180°C. 
  2. Chřest zbavte spodních stonků, stačí ohnout chřest a tam kde praskne, je jeho měkčí část. Používáme pouze horní část chřestu. Zeleninu nasolte, pokapejte olivovým olejem a trochou citronové šťávy a vložte na posledních 5 minut k masu do trouby. 
  3. Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a uvařte. Nakrájejte si česnek. Do pánve nalijte trochu olivového oleje a lžíci másla. Následně přidejte česnek. Restujte zhruba 3 minuty. Přilijte smetanu a nastrouhejte do ní trochu parmasanu a citronovou kůru. Jakmile začne omáčka lehounce bublat, už stáhněte na malý oheň. Přidejte špenát a tymián. Osolte a opepřete. 
  4. 4. Jakmile je chřest i losos dopečen, můžete přidat vše do omáčky a servírovat s těstovinami. V tomto případě si prvně rybu můžete předem rozkouskovat a smíchat s těstovinami již v pánvi. Omáčka může být hustá, doporučujeme lehce ředit vodou z těstovin. Dozdobte parmasanem a čerstvými klíčky.

Dobrou chuť!

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty