Shakshuka

Shakshuka

Nejen pro ty z vás, kteří milují lehké a zdravé snídaně! 

 

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 1 avokádo
  • 1 plechovka loupaných rajčat 
  • 1 červená paprika 
  • 1 menší cibule
  • 3 lžičky pasty harissa 
  • 1 bagetka 
  • pepř a sůl
  • sýr feta a klíčky oblíbených bylinek na dozdobení

Příprava: 

  • Na troše oleje orestujte najemno nakrájenou cibulku a když začně sklovatět, přidejte nahrubo nakrájenou papriku.
  • Když zelenina malinko změkne, přidejte rajčata a harissu. Osolte a opepřete a nechte 5 minut bublat. Následně přidejte na vrch 3 vajíčka. Jen je rozklepněte do pánve navrch směsi. Osolte a opepřete i vejce. Pokud spěcháte, klidně je na 2 minuty zakryjte. Jinak nechte vařit na jemný plamen. 
  • Hlídejte, aby se vám směs moc nezredukovala, spálila by se. Klidně v případě nutnosti podlijte trochou vody. 
  • Jakmile jsou bílky pevné, můžete posypat trochou fety, přidat avokádo a klíčky a servírovat s křupavou bagetkou! 

 

Dobrou chuť!

Odeslat článek známému   Vytisknout

Produkty